Άφισες – Πλότερ παρουσίασης του πλάνου του δήμου θεσσαλονίκης για την άνω πόλη

Σχέδιο ανάπλασης της Άνω Πόλης

Από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του Δήμου για την περιοχή. Με γκρι φαίνονται τα σπίτια που θέλει να γκρεμίσει, στην πλειοψηφία τους καστρόπληκτα, με σκοπό την κατασκευή τουριστικού δρόμου. Η ανάδειξη των βυζαντινών τειχών (με την ταυτόχρονη καταστροφή ο,τιδήποτε ξεφεύγει από το «ένδοξο παρελθόν μας») και η προσθήκη μικρών εστιών πρασίνου, παρουσιάζεται ως αναβάθμιση της γειτονιάς, καθώς και νέα επενδυτική ευκαιρία.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλοντας όχι απλά να διευκολύνει, αλλά και να στηρίξει ενεργά κάθε πιθανό επενδυτή, ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, όλους όσους επιβουλεύονται την περιοχή με σκοπό την εξαγωγή κέρδους, προσπαθεί εδώ και καιρό να γκρεμίσει – στην κυριολεξία – ό,τι στέκεται εμπόδιο και να διωξει όσους περισσεύουν, όσες δεν τα βγάζουν πέρα με την αύξηση του κόστους ζωής και όσ@ αρνούνται να γίνουν γρανάζια της τουριστικής μηχανής: Άνω Πόλη. Έτσι, τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στο στόχαστρο καταλήψεις στέγης, καστρόπληκτα και άλλα σπίτια που φιλοξενούν είτε θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις ανάγκες μας για στέγαση.

Εκεί που Δήμος και ιδιωτικοί φορείς, μπάτσοι, εισαγγελείς, δημοσιογράφοι βλέπουν γκρέμια, παρατημένα σπίτια, εστίες μόλυνσης ή/και ανομίας, ευκαιρίες για επενδύσεις και κέρδος, εμείς βλεπουμε χώρους που καλύπτουν ανάγκες και επιθυμίες μας, χρόνους για να βρισκόμαστε και να αγωνιζόμαστε η μία δίπλα στην άλλη, τρόπους για να ζούμε με τους δικούς μας όρους!

ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΣΤΡΟΠΛΗΚΤΑ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ

Πρωτοβουλία Υπεράσπισης Καστρόπληκτων Σπιτιών

 

This entry was posted in Αφίσες, Κείμενα. Bookmark the permalink.